ZEFIR-Blue

Широкоспектърно антирефлексно покритие със защита от вредната синя светлина

ZEFIR Blue UV премахва напрежението, раздразнението и сухотата в очите. Зрението отново е комфортно, с подчертан контраст, без заслепяване и умора.

ZEFIR Blue UV защитава предната част на очите, като блокира вредните UV лъчи. UV лъчите се абсорбират от роговицата и очната леща и са предпоставка за нейното помътняване и развитието на катаракта, появата на различни образувания и израстъци върху кожата на клепачите и около очите.

Синята светлина.

Заема началото на спектъра на видимата светлина в диапазона 380 – 495 nm (включва виолетовата и синята светлина). Тя притежава най-голяма енергия и се разсейва най-силно в атмосферата. Това е причина небето да се вижда синьо.

Играе важна роля за цветното зрение и за естествения циркаден ритъм на човек от дневни активности и нощен сън. В диапазона до 455 nm тя има негативен ефект:

  • За зрението – притежава голям заряд и е силно разпространима, което води до заслепяване, очно раздразнение, сухо око, зрителна умора, др.
  • За очите – уврежда пигмент-епитела и фоторецепторните клетки на ретината – причина за развитието на свързаната с възрастта дегенерация на макулата (увреждането на жълтото петно, върху което се проектират възприетите образи).

Освен естествения източник на синя светлина – Слънцето, съществуват и много изкуствени: флуоресцентното осветление, екраните на електронните устройства – компютър, телевизор, смартфон, таблет.

В дългосрочен план ZEFIR Blue UV забавя стареенето на вътрешния слой на очите – ретината и намалява риска от развитие на макулна дегенерация.

ZEFIR Blue UV – система от слоеве:

Абсорбира синята светлина.

Повишава светлопропускливостта и подобрява зрителното възприятие. Допълнително антирефлексно покритие редуцира отраженията от повърхността на стъклата и спомага за преминаването на повече светлина, така че възприетият от очите образ да е ясен и да дава максимална информация.  

Има защитен слой срещу надраскване. Допълнително твърдо покритие, което повишава износоустойчивостта.

Отблъсква прах. Допълнителен антистатичен слой към структурата на антирефлексното покритие, играещ ролята на проводник, който премахва електростатичното напрежение.

Не задържа влага и мазни отпечатъци. Допълнителен олеофобен слой към структурата на антирефлексното покритие, който прави повърхността на лещата много хлъзгава, за да отблъсква отлаганията.

Прави стъклата лесни за почистване. Изключително удобни за употреба в ежедневието. 

Style Selector

Colors

Layout Style

Patterns for Boxed Version

Images for Boxed Version