VIZIA NuPolar

Премахват заслепяващите отблясъци

Осигуряват превъзходна зрителна корекция при ярка осветеност.

Слънцезащитните оптични стъкла VIZIA NuPolar имат отлични характеристики и изключително качество.

Оптични качества. Освен да премахват заслепяващите отблясъци, стъклата VIZIA NuPolar следват и стриктни оптични стандарти. Те имат точно дефинирана коригираща сила за най-прецизна зрителна корекция.

Качество на оцветяване. Оцветяването на VIZIA NuPolar е равномерно по цялата площ на стъклото и не зависи от оптичната сила. То не се променя и не изсветлява във времето.

Светлопропускливост. VIZIA NuPolar са първокласни слънцезащитни стъкла, отговарящи на международните стандарти за дневно шофиране. 

Защита. VIZIA NuPolar ефективно блокират и предпазват от вредните UVA и UVB лъчи.

Как стъклата VIZIA NuPolar неутрализират заслепяващите отблясъци?

Високотехнологичният поляризиращ филтър е най-важният елемент в стъклата VIZIA NuPolar. Той представлява изключително тънък филм, имплантиран чрез уникална технология в масата на прозрачната оптична леща.

Какво са светлинните вълни и как влияят върху човешкото зрение? 

Светлината пътува от слънцето до земята под формата на светлинни вълни. Когато светлинните вълни достигнат отразяваща повърхност, те променят своята енергия и стават разсеяни. Това представлява природата на светлината.

Отражението на светлинните вълни има положителен и отрицателен ефект върху човешкото зрение: 

  • Положителен ефект – в резултат на отразяването на светлината, очите могат да различават отделните цветове, така добре, както различават интензитета на светлината
  • Отрицателен ефект – от момента на отразяването й, светлината става поляризирана, като образува зрителен шум – заслепяващ отблясък, който нарушава реалното зрително възприятие

Единственият начин да се елиминира заслепяващият отблясък е като се постави поляризирана оптична леща на неговия път. Този фундаментален принцип се явява основополагащ за изобретяването на поляризираните очила.

Style Selector

Colors

Layout Style

Patterns for Boxed Version

Images for Boxed Version