XtrActive

За екстра защита в ежедневието

Предназначени да защитават очите от яркото слънце на открито и в колата, както и от неприятната изкуствена светлина в затворени помещения.

 

 

VIZIA Transitions XTRActive използват иновативна формула за контрол на светлината, позволяваща променливо ниво на оцветяване и светлопропускливост.

На открито потъмняват бързо и стават ЕКСТРА тъмни

  • Защитават очите от интензивните слънчеви лъчи и заслепяването
  • 100% блокират вредните UVA и UVB лъчи
  • Блокират 88% – 95% от вредната синя светлина
  • Подобряват контрастното възприятие и не променят цветовете
  • Осигуряват изключителен зрителен комфорт

На закрито изсветляват най-бързо до напълно прозрачни

  • Блокират 34% – 36% (три пъти повече от стандартните прозрачни VIZIA 1.50) от вредната синя светлина, излъчвана от изкуствени източници, като дигитални екрани и LED осветление

Зад автомобилното стъкло потъмняват до комфортна степен на насищане.

Стъклата на съвременните автомобили спират 99% от UV лъчите. Повечето фотохромни лещи реагират само на UV светлината и затова не потъмняват достатъчно в купето на автомобила. Благодарение на иновативната си технология, VIZIA Transitions XTRActive реагират не само на UV лъчите, но и на видимата светлина. Това позволява на стъклата да се активират и зад автомобилното стъкло, достигайки необходимото потъмняване, така че да защитават очите по време на шофиране.

Подходящи за потребители, които:

  • Прекарват продължително време на открито. VIZIA Transitions XTRActive потъмняват, дори при ярко слънце и високи температури, което осигурява по-голяма защита за очите
  • Шофират често, по работа или за удоволствие
  • Страдат от чувствителност към светлината

 

Signature или XTRActive – индивидуален избор спрямо ежедневните нужди

Фотохромичните качества на оптичните стъкла могат да бъдат повлияни от температурните условия, излагането на UV светлина и материала, от който са изработени стъклата.

Лещите VIZIA Transitions XTRActive са одобрени като подходящи за разпознаване на пътна сигнализация по ISO14889Подходящи са за ползване при нощно шофиране по ISO14889.

За най-добри оптични резултати препоръчваме комбинирането на стъклата VIZIA Transitions XTRActive с покритие от гамата на ZEFIR.

Style Selector

Colors

Layout Style

Patterns for Boxed Version

Images for Boxed Version