VARIA HD

Най-близо до естественото зрение, както никога досега.

Максимална панорамност и комфорт на всички зрителни дистанции.

Оптичните стъкла VARIA HD са с иновативна хиперболична предна повърхност и с варираща базова кривина за всяка зрителна зона.

Това позволява максималното разгръщане на капацитета на средната и близката зона.

VARIA HD са особено подходящи при далекогледство и най-вече за тези, които търсят:

  • Широки зрителни зони без ограничение 
  • Лесна адаптация
  • Редуциран плуващ ефект

VARIA HD се произвеждат чрез технологиите:

DOUBLE SIDE
Разпределение на прогресивния дизайн върху двете повърхности на оптичното стъкло – предна и задна, за максимално широки и ефективни зрителни зони на всички разстояния.

HarmonEyes
Зоната за близко виждане на всяко стъкло се позиционира индивидуално, съобразено със специфичната конвергенция на ляво и дясно око. Резултатът е хармонично взаимодействие между двете очи и ясно и неограничено зрително възприятие.

ONLY 4 YOU
За да се изработи всяка уникална двойка прогресивни стъкла VARIA HD, е необходим индивидуални зрителен профил на потребителя. ONLY 4 YOU е специален софтуер, който обобщава получената информация и генерира индивидуалния оптичен дизайн на всяко едно от двойката прогресивни стъкла VARIA HD

DIGITAL RAY-PATH
Метод за изчисление оптичния дизайн на лещата, който отчита и анализира не част, а целия поток светлина, преминаващ през нея и постъпващ в окото.

FREE FORM HIGH DEFINITION SURFACING
Високотехнологичен 3D процес на обработване повърхността на оптичното стъкло чрез фрезоване.

Нaлични и във вариант Hexacorr:

HexaPro
Премиум прогресивни стъкла, които съчетават уникалната Digital Smart Hexacorr Technology с авангардните технологии DIGITAL RAY PATH и HarmonEyes.
Оптичният дизайн на HexaPro е напълно персонализиран, съобразен с индивидуалните параметри на потребителя и на рамката за очилата.
HexaPro предлагат изключително добър бинокулярен баланс и висококачествено зрение в средната и близката зона, както и в периферията на лещите.

За най-добри оптични резултати препоръчваме комбинирането на стъклата VARIA HD с покритие от гамата на ZEFIR.

Style Selector

Colors

Layout Style

Patterns for Boxed Version

Images for Boxed Version