HEXACORR

Уникална хексагонална решетка, интегрирана за първи път върху повърхността на оптичната леща.

Стъклата HEXACORR запазват очното здраве и са превъзходно решение срещу зрителна умора.

Патентованата хексагонална решетка блокира разсеяната светлина, причиняваща заслепяване и зрителна умора. Пропуска към очите само успоредните светлинни лъчи, което:

 • Облекчава зрителния апарат и до ретината достига по-голям обем информация
 • Подпомага акомодацията
 • Осигурява по-комфортно нощно шофиране, особено при сняг, дъжд и мъгла
 • Намалява напрежението в очния цилиарен мускул при продължително четене и писане, работа на изкуствено осветление, с ярко осветен монитор, електромагнитно облъчване

Стъклата HEXACORR имат индивидуален оптичен дизайн в синхрон със зрителната корекция и интегрираната решетка. 

Заимстват технология, използвана отдавна в медицинската радиология за висококачествена образна диагностика. В очната оптика ефектът се изразява в изключително ясно и контрастно зрително възприятие.

 

HEXACORR решения:

 • HexaPro
  Премиум прогресивните стъкла HexaPro съчетават уникалната Digital Smart Hexacorr Technology с авангардните технологии DIGITAL RAY PATH и HarmonEyes.
  Оптичният дизайн на HexaPro е напълно персонализиран , съобразен с индивидуалните параметри на потребителя и на рамката за очилата.
  HexaPro предлагат изключително добър бинокулярен баланс и висококачествено зрение в средната и близката зона, както и в периферията на лещите.  
 • HexaDrive
  90% от реакциите на шофьора зависят от неговото зрително възприятие, като 43% от шофьорите се чувстват несигурни при шофиране през нощта, заради намалено зрение.
  · Индивидуалните прогресивни стъкла HexaDrive притежават специална зрителна зона за нощно шофиране, осигуряваща изключително качество на зрението и по-малко умора в очите.
  · HexaDrive имат максимално голяма зрителна зона на средна дистанция – най-често използваната по време на шофиране – като предлагат комплексно оптимизирано зрение върху пътя, таблото на автомобила и огледалата за обратно виждане.
 • HexaOffice
  Мултифокалните стъкла HexaOffice сa идеалният втори чифт очила за пресбиопи 45 г., чиито ежедневни активности са свързани с работа на близка и средна дистанция. В синхрон със специалната методология за изчисление DIGITAL RAY PATH, стъклата HexaOffice са налични в следните варианти:
  · HexaOffice 1.3 – дължина на зоната за средно виждане до 1.30 м
  · HexaOffice 2.0 – дължина на зоната за средно виждане до 2.00 м
    
  · HexaOffice 4.0 – дължина на зоната за средно виждане до 4.00 м
  · HexaOffice 6.0 – дължина на зоната за средно виждане до 6.00 м
 • HexaRelax
  Мултифокалните стъкла HexaRelax са предназначени за млади хора и такива, на прага на пресбиопията. Намаляват зрителната умора при продължителна работа на близка дистанция, гледане на телевизия, работа с компютър и дигитални устройства.
  HexaRelax са налични в 3 модела:
  · HexaRelax 0.50 – за хора на възраст 18-36 г.
  · HexaRelax 0.75 – за хора на възраст 36-41 г.
  · HexaRelax 1.00 – за хора на възраст 41-45 г.
 • HexaMono
  Дизайнът на стъклата HexaMono отчита индивидуалните параметри на потребителя и на рамката за очилата.
  HexaMono са конструирани, чрез технологията HEXACORR и DIGITAL RAY PATH и предлагат ясно и остро зрение от центъра до ръба и във всяка посока на погледа.
  HexaMono облекчават ефекта на сухи очи, умората в очите и дразнещите светлинни отблясъци.

Style Selector

Colors

Layout Style

Patterns for Boxed Version

Images for Boxed Version