iFree KIDS

Точна корекция на всички зрителни дистанции

Децата с висока корекция изпитват несъзнателен зрителен дискомфорт със своите стандартни еднофокусни очила.

iFree KIDS са прогресивни стъкла за очила, особено подходящи при следните зрителни нарушения:

Кривогледство при гледане на близко разстояние (Акомодативна езотропия)

Този проблем се проявява при деца под 8 годишна възраст, които нямат контрол върху мускулите на едното или на двете си очи.

В стандартните случаи на зрителна корекция, докторите предписват плюсови стъкла за далечно виждане и оставят детските очи да фокусират сами на близко разстояние, използвайки техните естествени акомодативни способности. При някои деца, обаче, фокусирането на близко разстояние е свързано с кривене на едното, или на двете очи, навътре към носа.

Предписването на iFree KIDS премахва необходимостта от фокусиране на близко разстояние и свързаното с това кривене на очите. Заради своя прогресивен оптичен дизайн, стъклата осъществяват зрителната корекция на всички разстояния и очите не трябва да акомодират.

Късогледство (Прогресивна миопия)

Детската миопия е зрително състояние, при което, заради слаба акомодация, образите не се проектират върху ретината, а преди нея. Този недостатък кара детските очи да растат, за да коригират загубата на фокус. Ангажирането на деца с установена начална миопия в дейности на близка зрителна дистанция се явява допълнителен стимул за повишен растеж на очите и за прогресивно развитие на късогледството.

Корекцията със стъклата iFree KIDS редуцира загубата на фокус върху ретината и може да забави прогресивното нарастване на късогледството*.

Ползването на стъклата iFree KIDS не само осигурява качествена зрителна корекция, но и дава възможност на очите да се развиват правилно и да работят заедно и в синхрон за качествено двуочно зрително възприятие.

*Резултати от тригодишно проучване Correction of Myopia Evaluation Trial (COMET) на американския National Eye Institute (NEI), публикувани през април 2003 г. в изданието Investigative Ophthalmology and Visual Science. 

iFree KIDS се произвеждат чрез технологиите:


EYE POINT TECHNOLOGY
Оптимизиран бинокулюрен баланс за по-добро двуочно зрително възприятие.


FREE FORM HIGH DEFINITION SURFACING
Високотехнологичен 3D процес на обработване повърхността на оптичното стъкло чрез фрезоване.

DIGITAL RAY-PATH
Метод за изчисление оптичния дизайн на лещата, който отчита и анализира не част, а целия поток светлина, преминаващ през нея и постъпващ в окото.

iFree KIDS могат да се комбинират с всички видове оптични покрития ZEFIR.

За максимален ефект препоръчваме антирефлексно покритие ZEFIR Blue UV, като идеално защитно средство при работа с електронни устройства.

Style Selector

Colors

Layout Style

Patterns for Boxed Version

Images for Boxed Version