ОФИСА&ДОМА

Работният ден на много хора над 45 годишна възраст, с пресбиопично зрение, преминава в затворено пространство, като обичайните занимания се свеждат до работа на близка и средна дистанция (четене, компютър, др.). Останалата част от деня преминава у дома, където зрението е концентрирано отново на близко и средно разстояние. Статистиката показва, че работещите в офис хора, използват зрението си на близка и средна дистанция повече от 10 часа на ден.

Изборът на очила, несъобразени за тези специфични зрителни условия, води до:

  • Умора, зачервяване, изсъхване и парене в очите

  • Замъглено зрение и главоболие

  • Болки във врата и гърба, в следствие на неестествената позиция на тялото

Кой тип зрителна корекция отговаря на вашите нужди?

Прогресивните очила осигуряват зрение на близко, средно и далечно разстояние, но те не са най-доброто решение, защото имат ограничени зрителни зони за близко и най-вече за средно разстояние. Ползването на прогресивни очила при продължителна работа на средна дистанция (компютър и др.) води до неестествена позиция на тялото и главата, което предизвиква зрителна умора и цялостен дискомфорт.

Офиса&Дома са специална категория оптични стъкла, които предлагат възможно най-комфортната корекция на близко и средно разстояние – дистанцията, на която работещите в офис хора използват очите си в 90% от времето.

Офиса&Дома имат максимално широки зрителни зони за близко и средно виждане, които не притежават нито едни прогресивни лещи.

Офиса&Дома притежават оптичен дизайн, конструиран чрез авангардната технология WAVE FRONT TECHNOLOGY и изработен чрез FREE FORM HIGH DEFINITION SURFACING, гаранция за:

  • Максимално широки зрителни зони
  • Зрение с висока резолюция във всяка посока на погледа
  • Повишена зрителна острота и възприемане на детайлите
  • Много добро контрастно възприятие
  • Подобрено цветно възприятие
  • Допълнителна дълбочина на зрителното възприятие
  • Изключитено бърза и лесна адаптация

 

Офиса&Дома са профилирани в три модела, така че да предложат най-точен избор и да осигурят максимална зрителна корекция, спрямо специфичните зрителни нужди на всеки един потребител пресбиоп:

iROOM
Ясно зрение до 4 m

Подходящи за хора, чийто дейности не са ограничени в рамките на собственото работно място, а изискват придвижване и комуникация с други хора в периметъра на помещението.

iOFFICE
Ясно зрение до 2 m

Подходящи за хора, чийто дейности са ограничени в рамките на собственото работно място.

iREADER
Ясно зрение до 1 m

Подходящи за хора, чийто дейности изискват зрение на близко разстояние (четене, компютър, др.

Съществува пряка зависимост между дължината на зрителната дистанция и широчината на зрителните зони. Колкото по-къса е дистанцията, толкова по-широки са зоните и обратно.

За максимален ефект препоръчваме стъклата Офиса&Дома да се комбинират с антирефлексно покритие ZEFIR Blue.

Style Selector

Colors

Layout Style

Patterns for Boxed Version

Images for Boxed Version